На  27 октомври 2017 г. се проведе Националната протестна акция на структурите на КНСБ. Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации – като втората най-голяма федерация в структурата на КНСБ, участва активно в протеста. Ръководството на ФНСДУО и на Стачния комитет на Федерацията изразяват своята благодарност към всички участвали синдикални членове, за положените от тях усилия за организирането и провеждането на протеста.

Благодарим на всички  председатели на синдикални организации, които успяха в изключително кратък срок да мотивират синдикалните членове и да създадат   организация за участие в протеста, в резултат на което Федерацията обособи голям самостоятелен блок.

Изразяваме нашата благодарност към всички участници в протестната акция – митинг-шествие, които с много знамена и плакати издигнаха глас в защита на искането за по-високи доходи и достойно заплащане труда на работещите в държавната администрация.

С проведения протест заявихме още веднъж нашата решителност да отстояваме исканията си. Ръководството на Федерацията  заедно с КНСБ ще продължи да работи и да настоява за промени в  Бюджет 2018.

Със синдикален поздрав,

Кръстьо Боянов
Председател на ФНСДУО